Indtast din registrerede e-mail:
Indtast ny adgangskode:

​Råd til den misbrugsramte

Hvorfor er hjælp vigtig hvis man ønsker at stoppe et misbrug?

Der er flere gode grunde til at søge hjælp hvis man ønsker at komme ud af et misbrug. Første og fremmest er det enormt svært selv at skulle stoppe på egen hånd. Afhængigheden er tung at bærer på og vil altid forsøge at trække dig tilbage i misbrug. Derfor er det en kæmpe hjælp at have nogen som hjælper dig med at stå imod.

Hvis du selv vælger at søge hjælp, er det et tegn på, at du har erkendt at der er et problem. Erkendelsen er første skridt. Det næste skridt er at være motiveret til at stoppe. Der kan være mange grunde, men det kan tit være svært at se selv og fastholde, især når afhængigheden trækker i en. De fleste misbrugssteder hjælper dig med at finde din motivation til at stoppe.

Dette er også noget vi arbejder med i Misbrugsportalens rådgivning, og hvis du går med tanker om at skulle slippe af med en afhængighed, anbefaler vi du giver os et kald.

Derudover kan det være farligt at stoppe selv. Nogle rusmidler kan give meget hårde abstinenser, som i værste tilfælde kan være livsfarligt. Derfor råder vi til at man søger professionel hjælpe hvis man ønsker at stoppe et misbrug. Dette kan du læse mere om i afsnittet om Nedtrapning.​

Behandling

Der er mange forskellige former for behandling og det er vigtigt du vælger noget som du selv mener er realistisk. Du kan læse mere om forskellige behandlinger i afsnittet Behandling.

Vælger man at gå i behandling tager man et kæmpe skridt mod et nyt liv – et liv som de fleste vil sige er en forbedring. Det kræver selvfølgelig en stor indsats at gennemføre en behandling, og derfor skal man også være klar på at stoppe. Med andre ord skal der være en motivationsfaktor. Det er subjektivt hvad der motivere dig, men en ting som er generel er at det er rigtigt godt hvis har nogle som støtter dig under din behandling. Det kan være venner, familie eller kollegaer - det er helt op til en selv.

Men hvis man ønsker støtte, er man også nødt til at fortælle at man skal i behandling til nogle. Tit er det at indrømme at man har et misbrug forbundet med skam, og derfor kan det også føles skamfuldt at gå i behandling. Vi vil dog gøre opmærksom på, at tit og ofte er ens nære meget støttende når man vælger at gå i behandling. Selvom man synes man har holdt sit forbrug/misbrug hemmeligt har de mennesker omkring dig ofte opdaget det, og vil derfor være glade og støttende over for dit valg. Det er selvfølgelig helt op til dig selv, hvem og hvor mange du vælger at fortælle det.

Man skal dog også huske at sige fra hvis det bliver nødvendigt. De pårørende som har levet med en person som er misbrugsramt, er tit meget medtaget og kan være meget kontrollerende og er vant til at have styr på alt ting. De er vant til at det er rusmidlet som taler, og derfor kan de godt finde på at blade sig meget i behandlingen, da de vil sikre sig at alt går som det skal. Det er okay at bede de mennesker at lade være med at blande sig i ens behandling, også selvom man stadig ønsker støtten. Ens pårørende kan godt være støttende uden at skulle vide og have kontrol over alt hvad man foretager sig – man har jo trods alt taget ansvar og valgt lave en ændring i sit liv.

​Hvad er Pårørende Netværket - Misbrugsportalen

Pårørende Netværket - Misbrugsportalen henvender sig til alle mennesker, som har brug for hjælp og støtte.

Åbningstider​

Mandag – tirsdag

15.00 – 18.00​

Onsdag  - Fredag

18.00 – 21.00​

Weekend og helligdage

lukket

Der tages for​behold for ændringer i åbningstiderne.

Kontaktoplysninger

Pårørende Netværket - Misbrugsportalen

Bagsværd Hovedgade 126, 2880 Bagsværd

Klik her for rutevejledning

Telefon: 7090 9080

E-mail: mail@misbrugsportalen.dk