Indtast din registrerede e-mail:
Indtast ny adgangskode:

​Svampe

Kaldes også: Psilocybin, Magiske svampe, Psyller, Magic mushrooms, Shrooms

Indtagelse

Spises eller drikkes

Virkning og varighed

Når man snakker om svampe som rusmiddel, er der tale om arten psilocybinsvampe. De indeholder stoffet psilocybin, hvilket er det som giver rusen. Denne rus er hallucinogen og psykedelisk, og bliver sammenlignet med rusen fra LSD. Svamp på virker brugerens tankemønstre og sanser, hvilket kan give et komplet anderledes syn på virkeligheden. Ligesom LSD kan man både opleve et godt trip og et dårligt trip. Effekten af et godt trip kan være lykkefremkaldende, euforiserende og opstemmende. Det kan føles som om man er i en drømmelignende tilstand. Et dårligt trip kan dog give en stik modsat virkning, hvor man i stedet er i en mareridtsagtigt tilstand. I en sådan tilstand kan man side fast i dårlige tankemønstre og føle angst og panik. Da svampe er hallucinogene, kan du også risikere at se og føle ting som der ikke er der, hvilket især kan forstærke et dårligt trip.

Efter indtagelse, er typiske fysiske reaktioner forstørrede pupiller, kvalme, stigende blodtryk, stigende puls og kropstemperatur.

Svampenes effekt indtræder ½-1 timer efter man har indtaget dem, og vare i ca. 4-6 timer. Dette kan føles som kort tid hvis man har et godt trip, men under et dårligt trip kan det føles som evigheder.

Overdosis og skader

Det kan være nemt at komme til at indtage en for stor dosis af svampe, da der går et stykke tid før effekten rammer. Hvis man bliver utålmodig og spiser flere end man burde, er der større risiko for at få et dårligt trip. En for høj dosis kan også udløse psykoser.

Efter et dårligt trip er afsluttet er der også risiko for at få flashbacks, hvor man oplever rusen igen, selvom man ikke fysisk er påvirket mere. Dette kommer ofte på tidspunkter hvor man er uforberedt, som eksempel til en eksamen eller en jobsamtale.​

​Hvad er Pårørende Netværket - Misbrugsportalen

Pårørende Netværket - Misbrugsportalen henvender sig til alle mennesker, som har brug for hjælp og støtte.

Åbningstider​

Mandag – tirsdag

15.00 – 18.00​

Onsdag  - Fredag

18.00 – 21.00​

Weekend og helligdage

lukket

Der tages for​behold for ændringer i åbningstiderne.

Kontaktoplysninger

Pårørende Netværket - Misbrugsportalen

Bagsværd Hovedgade 126, 2880 Bagsværd

Klik her for rutevejledning

Telefon: 7090 9080

E-mail: mail@misbrugsportalen.dk