Indtast din registrerede e-mail:
Indtast ny adgangskode:

​Snifning/inhalanter

Kaldes også: Husholdningsmidler, Gas, Lim, Lattergas, Spraymaling, Kloroform, Æter, Benzin, Acetone, Opløsningsmidler

Indtagelse

Snifning eller inhalering af dampe

Virkning og varighed

Effekten af snifning kan variere meget alt efter hvilket produkt der bliver inhaleret. Ved et højt indtag kan man opleve hallucinationer. Generelt kan det sænke kroppens reaktionsevne, sløre hovedet så det bliver svært at tænke klart, og gøre at man taler snøvlet og usammenhængende. På den måde kan det minde om effekten af alkohol. Det varer dog i kortere tid, estimeret til at varer 30-45 minutter. Efterfølgende vil man opleve en tømmermænds lignede tilstand, med kvalme hovedpine og opkast.

Overdosis og skader

Brug af inhalater er meget skadeligt for kroppen. Længere tid forbrug kan påvirke hjernen og hæmme indlærings- og koncentrationsevnen, samt hukommelsen. Derudover kan du gå ud over de kroppens indre og forårsage skader på nyrer, lever, muskler, nerver og knoglemarv. Opløsningsmiddel er en af de kraftigere indhalater og er enormt farligt.

En overdosis af inhalater kan føre til øjeblikkeligt dødsfald, også selvom det er første gang man prøver det. Det påvirker vejrtrækningen så man kan blive kvalt og påvirker hjerterytmen som kan give hjertestop. Dertil er det svært at dosere da grænsen mellem rus og forgiftning er meget lille.

Selvom inhalater ofte er husholdningsprodukter og noget, som man kan få fat i legalt, er det stadigt utrolig farligt. De mærkater som viser brandfare og giftig ved indtag er ikke på for sjov. Den store risiko for død ved brugen gør det til et af de farligste stoffer at indtage.​

​Hvad er Pårørende Netværket - Misbrugsportalen

Pårørende Netværket - Misbrugsportalen henvender sig til alle mennesker, som har brug for hjælp og støtte.

Åbningstider​

Mandag – tirsdag

15.00 – 18.00​

Onsdag  - Fredag

18.00 – 21.00​

Weekend og helligdage

lukket

Der tages for​behold for ændringer i åbningstiderne.

Kontaktoplysninger

Pårørende Netværket - Misbrugsportalen

Bagsværd Hovedgade 126, 2880 Bagsværd

Klik her for rutevejledning

Telefon: 7090 9080

E-mail: mail@misbrugsportalen.dk