Indtast din registrerede e-mail:
Indtast ny adgangskode:

Opioider​

Kaldes også: Morfin, Metadon, Kodein, Ketagan, Opium, Opiater, Buprenorfin, fentanyl

Indtagelse

Kan ryges, spises, sniffes, og sprøjtes ind i blodet.

Virkning og varighed

Opioider er en generel betegnelse for stoffer udvundet fra opiumvalmuen. Det bliver ofte brugt i lægeverden som smertestillende medicin – en kendt en af slagsen værende morfin. Heroin er også et opioid, dog er denne illegal.

Opioider virker ved at være bedøvende. De giver en afslappende effekt, og kan give en behalig effekt der minder om eufori.

Rusens varighed er afhængig af hvilket præparat man tager. Virkningen af morfin og heroin varer 3-5 timer, hvorimod metadon vare 8-12 timer.

Overdosis og skader

En overdosis af opioider kan føre til kvælning, de stoffer dæmper åndedrættet. Denne risiko er endnu højere hvis man blander opioider med andre sløvende stoffer.

Selvom det bruges i lægeverdenen, er opioider meget afhængighedsdannende. Kroppen bliver hurtigt tolerant over for stoffet, og man skal bruge en større og større dosis for at få samme effekt. Ved opioider bliver ens tolerans så stærk at den dosis en langtidsbruger tager, vil være dødelig for andre uden nogle tolerans.

En af grundende til at det kan være så svært at stoppe med opioider igen er, at abstinenserne er enormt svære, og listen er lang. De kan indebære angst, rastløshed, søvnløshed, næsetilstopning, mavekramper, sved, gaben, næseblod og får forstørrede pupiller, muskelsmerter, hovedpine, rysten, feber, kvalme, diarré, hjertebanken og forhøjet blodtryk.​

​Hvad er Pårørende Netværket - Misbrugsportalen

Pårørende Netværket - Misbrugsportalen henvender sig til alle mennesker, som har brug for hjælp og støtte.

Åbningstider​

Mandag – tirsdag

15.00 – 18.00​

Onsdag  - Fredag

18.00 – 21.00​

Weekend og helligdage

lukket

Der tages for​behold for ændringer i åbningstiderne.

Kontaktoplysninger

Pårørende Netværket - Misbrugsportalen

Bagsværd Hovedgade 126, 2880 Bagsværd

Klik her for rutevejledning

Telefon: 7090 9080

E-mail: mail@misbrugsportalen.dk