Indtast din registrerede e-mail:
Indtast ny adgangskode:

LSD​

​Kaldes også: Syre, Acid, Frimærker, Dråber, Klistermærker, Trækpapir

Indtagelse

LSD indtages i frimærkeform, hvor man opløser det på tungen

Virkning og varighed

LSD er et hallucinogen, og stoffet er udvundet af meldrøje-svampen. Det har en kraftig påvirkning af ens syn, høre og følesans, samt ens virkelighedsopfattelse. Det kan dog være meget subjektiv hvordan man reagere på stoffet, men generelt vil en forstærke ens psykiske tilstand.

Når man er påvirket af LSD kalder man det et trip, og det trip kan være hhv godt eller dårligt. Ved gode trip kan man komme i en oplevelse af lykke og i ens sanseudvidelse kan man føle at man får en større forståelse af verden. Et bad trip kan dog være enormt angst- og panikfremkaldende – som et vågent mareridt. Man kan side fast i dårlige tankemønstre som er helt umuligt at komme ud af, og rusen føles uendelig.

Et LSD trip kan vare i alt mellem 6-12 timer, da det varier meget hvor stor en dosis af det påvirkende stof som er i det enkelte frimærke. Trippet starter ½-1 timer efter indtagelse, og man kan få kvalme og blive søvnig i starten af rusen.

Overdosis og skader

LSD er meget stærkt i sin reneform. Derfor skal der enormt små mængder til at man får en rus. Det kan derfor også være svært at dosere. Da man ikke ved hvor meget der er i et frimærke kan det nemmere føre til en overdosis. Ved en overdosis kan det sjældne tilfælde føre til en livstruende tilstand af før høj puls og temperaturstigning.

Dog øger det også risikoen for et bad trip, som i sig selv kan være meget slemt. Man kan opleve de dårlige følelser så kraftigt, og se skræmmende ting som ikke er der, så man forsøger at flygte fra situationen, skade sig selv, eller i værste tilfælde begå selvmord. De varige mén kommer i form af psykoser, som kan vare i flere dage. Derudover kan man opleve flashbacks lang tid efter trippet, hvor man kan få en oplevelse af de følelser, som man havde i trippet.

​Hvad er Pårørende Netværket - Misbrugsportalen

Pårørende Netværket - Misbrugsportalen henvender sig til alle mennesker, som har brug for hjælp og støtte.

Åbningstider​

Mandag – tirsdag

15.00 – 18.00​

Onsdag  - Fredag

18.00 – 21.00​

Weekend og helligdage

lukket

Der tages for​behold for ændringer i åbningstiderne.

Kontaktoplysninger

Pårørende Netværket - Misbrugsportalen

Bagsværd Hovedgade 126, 2880 Bagsværd

Klik her for rutevejledning

Telefon: 7090 9080

E-mail: mail@misbrugsportalen.dk