Indtast din registrerede e-mail:
Indtast ny adgangskode:

​Kokain

Kaldes også: Coke, Cola, Blow, Crack, Koka, Flake, Snow, White

Indtagelse

Kokain sniffes som regel men kan også spises, drikkes og indtages ved at sprøjte det ind i blodet. En koncentreret form af kokain kaldes crack eller freebase og kan indtages ved at ryge det.

Virkning og varighed

Kokain er et meget opkvikkende stof. Det påvirker centralnervesystemet så pulsen øges, vejrtrækningen bliver hurtigere og ens temperatur stiger. Dette giver brugeren selvtillid, følelsen af et ens sociale færdigheder bliver bedre og gør at man mere bliver vågen. Rusen er kort, og varer i 30-60 minutter. I starten er den meget intens hvor den efter 15 minutters tid bliver mindre intens. Kort tid efter rusen er ovre, kan man føle ubehag i form af angst, træthed og tristhed.

Den fysiske virkning er højere puls og forhøjet blodtryk, samt udvidede pupiller.

Overdosis og skader

Den ubehagelige følelse som der kommer efter indtagelsen af kokain, kan nemt føre til at man tager det igen, for at modvirke de dårlige følelser. Kokain er også et stof som man hurtigt opbygger tolerans over for, og derfor vil man tage det oftere og oftere i større mængder. Disse to faktorer bidrager til at kokain er enormt afhængighedsdannede både psykisk og fysisk.

En overdosis af kokain kan være dødelig. Det kan være i form af ekstrem stigning af ens kropstemperatur, hjertestop, åndedrætsbesvær, kramper eller flere af dem på en gang. Et længere forbrug kan give varige mén som hjerneskade, hjerteproblemer og vejrtrækningsproblemer, og som mand kan man opleve impotens. Hvis det indtages igennem næsen i lang nok tid, kan det ødelægge næsens slimhinder, og i visse tilfælde kan det lave et hul i ganen op til næsen.

Ved brug i længere perioder kan man få psykiske mén som paranoia, aggressiv adfærd, depression og angst.​

​Hvad er Pårørende Netværket - Misbrugsportalen

Pårørende Netværket - Misbrugsportalen henvender sig til alle mennesker, som har brug for hjælp og støtte.

Åbningstider​

Mandag – tirsdag

15.00 – 18.00​

Onsdag  - Fredag

18.00 – 21.00​

Weekend og helligdage

lukket

Der tages for​behold for ændringer i åbningstiderne.

Kontaktoplysninger

Pårørende Netværket - Misbrugsportalen

Bagsværd Hovedgade 126, 2880 Bagsværd

Klik her for rutevejledning

Telefon: 7090 9080

E-mail: mail@misbrugsportalen.dk