Indtast din registrerede e-mail:
Indtast ny adgangskode:

Ketamin​

Kaldes også: K, Super-K, Hestemedicin, Ketalar

Indtagelse

Ketamin kan ryges, drikkes, spises, indsprøjtes i blodårende eller sniffes

Virkning og varighed

Ketamin er et hallucinogent stof, som bruges til bedøvelse af store dyr, f.eks. heste. Et hallucinogent stof, betyder det, at man under indtagelsen kan opleve sanseindtryk, dvs høre, se og føle ting som ikke er der. Indtager man en lille dosis kan man opleve det berusende og stimulerende effekt, men indtager man det i større doser kan det give en bedøvende effekt, til en sådan grad at man mister bevidstheden, får talebesvær og mister virkelighedsfornemmelsen. Nogle oplever bedøvelsen som en ud af kroppen-oplevelse. Fysiske effekter af virkningen er en højere plus, tab af muskel kontrol, og følelsesløshed. Rusen vare mellem 30 minutter og 2 timer alt efter hvordan man indtager det. Varigheden er længst ved spisning, derefter rygning og snifning, og kortest ved indsprøjtning.

Overdosis og skader

Det farligste ved ketamin er ens psykiske tilstand. Da stoffet giver hallucinationer, kan man i sine vrangforestilling af verden komme til at skade sig selv. I sammenhæng med tab af muskel kontrol bliver risikoen for selvskade endnu større.

Fysiske følger af en for høj dosis kan være kvalme og opkast som kan være til fare, da man er bedøvet. Opkast kan på den måde ikke blive hostet op og ender i lungerne hvor det kan gøre stor skade på lungevævet.​

​Hvad er Pårørende Netværket - Misbrugsportalen

Pårørende Netværket - Misbrugsportalen henvender sig til alle mennesker, som har brug for hjælp og støtte.

Åbningstider​

Mandag – tirsdag

15.00 – 18.00​

Onsdag  - Fredag

18.00 – 21.00​

Weekend og helligdage

lukket

Der tages for​behold for ændringer i åbningstiderne.

Kontaktoplysninger

Pårørende Netværket - Misbrugsportalen

Bagsværd Hovedgade 126, 2880 Bagsværd

Klik her for rutevejledning

Telefon: 7090 9080

E-mail: mail@misbrugsportalen.dk