Indtast din registrerede e-mail:
Indtast ny adgangskode:

Heroin​

Kaldes også: Dope, Harry, Henry, Smack, Shit

Indtagelse

Det sprøjtes ind i blodet med en kanyle eller sniffes – det er kun en bestemt form for heroin som kan ryges.

Virkning og varighed

Heroin er en form for opioid som fremstilles af opiumvalmuen. Kemisk fremstilles heroin af morfin og er ca. tre gange så stærkt. Derfor er heroin et smertestillende stof som virker meget sløvende. Dets effekt er stærkt bedøvende mod centralnervesystemet og sløver alle kroppes funktioner. Det første minuts tid efter indtagelse oplever man en euforisk følelse. Derefter sløres bevidstheden, muskler bliver afslappet, vejrtrækning bliver værre. Rusen vare i 3-4 timer og begynder næsten med det samme efter indtagelse.

Overdosis og skader

Heroin er ekstremt vanedannende og folk som har et højt forbrug af heroin skal have det flere gange i døgnet for at undgå abstinenser. Fysiske abstinenser inkluderer rastløshed, søvnløshed, muskelsmerter, hovedpine, rysten, hedeture, kvalme, hjertebanken og forhøjet blodtryk. Det går hurtigt at opbygge en tolerans over for stoffet, og efter få dages brug skal man bruge mere for at få den samme effekt.

Heroins stærke sløvende effekt gør, at et for stort indtag, kan føre til kvælning, da ens åndedræt stopper. Andre skader kan forekomme efter brug af sprøjter, enten ved at skade blodårende eller, hvis man deler sprøjter med andre, overførelse af sygdomme. Derudover gør den muskelafslappende effekt, at tarmen kan gå i stå, og derved føre til svær forstoppelse.​

​Hvad er Pårørende Netværket - Misbrugsportalen

Pårørende Netværket - Misbrugsportalen henvender sig til alle mennesker, som har brug for hjælp og støtte.

Åbningstider​

Mandag – tirsdag

15.00 – 18.00​

Onsdag  - Fredag

18.00 – 21.00​

Weekend og helligdage

lukket

Der tages for​behold for ændringer i åbningstiderne.

Kontaktoplysninger

Pårørende Netværket - Misbrugsportalen

Bagsværd Hovedgade 126, 2880 Bagsværd

Klik her for rutevejledning

Telefon: 7090 9080

E-mail: mail@misbrugsportalen.dk