Indtast din registrerede e-mail:
Indtast ny adgangskode:

Hash/Cannabis

Kaldes også: Skunk, Pot, Marijuana

Indtagelse

Man kan ryge, spise eller drikke det. Hvis man spiser det, er det typisk i en form for mad som kage, og hvis man drikker det, er det i form af te.

Virkning og varighed

Effekten af cannabis kan både være god og dårlig. Det afhænger bl.a. af hvordan din sindstilstand er når du ryger og indholdet af THC. En god oplevelse kan være at man bliver afslappet og fjollet, og begynder at grine meget. I starten er man tit udadvendt og nysgerrig på andre, men længere henne i rusen indadvendt og optaget af sine egne tanker – et stadie som også bliver kaldt ”stenet”. Dog kan man også have en negativ oplevelse med cannabis, som kan føre til følelser af angst, panik, mistænksomhed og paranoia. Hvis man indtager store mængder, kan man også få milde hallucinationer. Derudover er nogle generelle følger af at være påvirket af cannabis en nedsat korttidshukommelse, reaktionsevne og opmærksomhed.

Fysiske effekter af indtagelse af cannabis kan være hjertebanken, tørhed i munden og øjnene, let svimmelhed og kvalme.

Hvis man ryger cannabis kan man mærke effekten med det samme, men hvis man spiser det kan der gå mellem ½-2 timer før det kan mærkes, derfor kan det også være svært at doserer. Varigheden af effekten er 3-4 timer, alt efter hvor meget man har indtaget.

Overdosis og skader

Når man får en dårlig oplevelse med hash, kan den angst og paranoia der følger med under rusen, blive vedvarende efter rusen. Det kalder man en psykose. Der er større risiko for at få en dårlig oplevelse, hvis man indtager mere end hvad man kan tolerere. Hvis man vælger at indtage cannabis som spise, kan det være meget svært at dosere, og der er større sandsynlighed for at indtage mere end man kan tåle. Derfor skal man være ekstra forsigtig med at spise cannabis.

Udover psykoser, kan cannabis kan også give en del langvarige skader. Stoffet nedsætter evnen til indlæring, koncentration og til at huske. Dette er især ødelæggende for unge mennesker, hvis udviklingsproces bliver sat i stå, både social, psykisk og fagligt. Ryger man ofte vil man tit også opleve daglige følelser af ligegyldighed og sløvhed.

Der er også fysiske men ved at indtage cannabis, især ved rygning. Da det oftest blandes med tobak, vil det medfører de samme skader som cigaretrygning. Selvom man ikke ryger det sammen med tobak, medfører rygningen af cannabis problemer med hoste og irritation i hals og lunger.​

​Hvad er Pårørende Netværket - Misbrugsportalen

Pårørende Netværket - Misbrugsportalen henvender sig til alle mennesker, som har brug for hjælp og støtte.

Åbningstider​

Mandag – tirsdag

15.00 – 18.00​

Onsdag  - Fredag

18.00 – 21.00​

Weekend og helligdage

lukket

Der tages for​behold for ændringer i åbningstiderne.

Kontaktoplysninger

Pårørende Netværket - Misbrugsportalen

Bagsværd Hovedgade 126, 2880 Bagsværd

Klik her for rutevejledning

Telefon: 7090 9080

E-mail: mail@misbrugsportalen.dk