Indtast din registrerede e-mail:
Indtast ny adgangskode:

Syntetiske Cannabinoider​

Kaldes også: Spice, SRCA

Indtagelse

Kan ryges, blandes i drikkelse, være i næsespray, og i e-cigaret væske.

Virkning og varighed

Syntetiske cannabinoider er et kunstigt fremstillet stof, som kommer i mange forskellige former. Det blandes i plante materiale så det ligner hash, kommer i pulver form, og i forskellige former for væske. Effekten ligner den fra cannabis, og dermed kan man opleve at man bliver afslappet og fjollet, og begynder at grine meget i gode tilfælde, eller man kan få en negativ oplevelse hvor man føler angst, panik, mistænksomhed og paranoia. Dog er syntetisk cannabinoider betydeligt stærkere og mere uforudsigelig end cannabis, og der er en større risiko for at opleve den negative side af rusen. Udover de oven nævnte effekter påvirker syntetiske cannabinoider ens humør, hukommelse, koncentration, indlæring, søvn, appetit og fornemmelse for tid.

Varigheden af rusen er uforudsigelig, men kan forventes at være længere og kraftigere end cannabis.

Overdosis og skader

Ved overdosis af syntetiske cannabinoider kan man opleve høj puls, ekstrem hjertebanken, forstyrrelse i hjerterytmen, forhøjet blodtryk, iltmangel i hjertet, høj feber, voldsom opkastning, følelsesløshed i benene, koldsved, angst-/panikanfald, paranoia, psykose, varige skader i form af psykiske lidelser og i sjældne tilfælde dødsfald.

Grunden til det er ekstra risikofyldt at bruge syntetiske cannabinoider er at styrke varier meget, og kan derfor være svært at dosere. I sammenhæng med at det er betydeligt stærkere end hash, er der en større risiko for negative udfald og overdosis.​

​Hvad er Pårørende Netværket - Misbrugsportalen

Pårørende Netværket - Misbrugsportalen henvender sig til alle mennesker, som har brug for hjælp og støtte.

Åbningstider​

Mandag – tirsdag

15.00 – 18.00​

Onsdag  - Fredag

18.00 – 21.00​

Weekend og helligdage

lukket

Der tages for​behold for ændringer i åbningstiderne.

Kontaktoplysninger

Pårørende Netværket - Misbrugsportalen

Bagsværd Hovedgade 126, 2880 Bagsværd

Klik her for rutevejledning

Telefon: 7090 9080

E-mail: mail@misbrugsportalen.dk