I vores felt er børn i svære situationer desværre noget, vi støder på i ny og næ, og derfor er det også vigtig, i ved hvad der skal gøres. I er dog ikke alene og kommer ikke til at stå for det selv.
Hvis i bliver bevidst om en sådan situation, skal i kontakte Jan eller Rasmus, og så sørger vi for at lave en underretning i organisationens navn, så ingen af jer på nogle måde bliver udstillet. Når man laver en underretning bliver man ikke en del af sagen, og der glæder at:
"Den, der er underretter, bliver ikke part i barnets eller den unges sag, og underretteren vil derfor ikke kunne få oplysninger om, hvilken hjælp eller støtte kommunen giver barnet eller den unge. Kommunen skal dog senest 6 hverdage efter modtagelsen af underretning sende en kvittering for modtagelsen." 1
Derfor kan vi ikke vide hvad der sker efterfølgede med barnet, med mindre vi er i kontakt med en rådsøger i barnets
Hvad kan du gøre?
Det er tit bekymrede pårørende, som gør opmærksom på, at der er en situation hvor et barn lider vandrygt - enten bevidst eller ubevidst. Det du kan gøre er at forsøge at få så mange informationer fra rådsøger så muligt, så vi har mulighed for at hjælpe de børn, som lider last.
Det kan selvfølgelig være rigtig svært for os som rådgivere, da det kan føles som et stort tillidsbrud over for rådsøger at lave en underretning, i sær hvis de giver informationen ubevidst. Giv gerne rådsøger besked på, at du har pligt til at lave en underretning, hvis du finder det nødvendigt. Det står dog også på vores hjemmeside, at vi har underetningspligt, og det er derfor ikke noget vi skjuler.
Hvis rådsøger, efter at være blevet bevidst om underretningspligten, ikke ønsker at sige mere, fortæl også gerne rådsøger, at det selvfølgelig ikke er noget, som vi gør for at skade dem, men for at hjælpe det barn, der er tale om.