Indtast din registrerede e-mail:
Indtast ny adgangskode:

Om Pårørende Netværket - Misbrugsportalen

Velkommen ombord blandt Misbrugsportalens dygtige frivillige rådgivere, som støtter og rådgiver kriseramte mennesker fra hele landet berørt af misbrug. Vi gør dette hjemmefra i trygge rolige omgivelser, så mennesker fra hele kongeriget har mulighed for at blive rådgivere.

Teamet bag rådgivningen - hvem er hvem?

Vi glæder os til at lære dig at kende! I Pårørende Netværket - Misbrugsportalens organisation er vi et team, der besidder forskellige roller.  

  • Vores faglige leder hedder Jan Stig Salling. Ham har du formentlig allerede mødt i dine indledende samtaler og ansøgningsproces. Jan er inde over mange ting i organisationen ift. udvikling, faglighed og frivillighed.
  • Vores rådgivningskoordinator, som styrer store dele af koordineringen af vagtplanen og kommunikationen med jer, hedder Rasmus M. Troldahl.
    ​Rasmus står for koordinering af samtaleforløbene i samarbejde med Jan. Dertil er det også de to, som vil stå for vores faglige og sociale aktiviteter, Vidensdelingsmøderne, som primært foregår digitalt. Det er Jan og Rasmus, du i det daglige vil komme til at have mest kontakt med.
  • Astrid Emilie Nørgaard er vores kommunikationsansvarlige medarbejder uadadtil. Dertil bistår hun også i forskellige projekter, og hjælper til på akuttelefonen. Til sidst står hun i samarbejde med Jan for at koordinere vores gruppetilbud.
  • Silvia Meyer er foreningens grundlægger, bestyrelsesformand og den udviklingsansvarlige i foreningen og rådgivningen, som I også vil møde både virtuelt såvel som til frivilligmøder og sammenkomster sammen med resten af teamet. Silvia tager hånd om fondsansøgninger, strategi og projektudvikling sammen med teamet og bestyrelsen.

Derudover er der ikke mindst selvfølgelig også alle dine frivillige kollegaer, som du deler rådgiverrollen med. 

Du er altid velkommen til at kontakte os alle via den direkte beskedfunktion på Workplace, hvis du har nogle spørgsmål. Tøv ikke med at række ud.

Mentor

Som ny i rådgivningen vil du blive tilknyttet en mentorordning, hvor du kan få støtte og sparring. Din mentor vil være en særlig støtte i de første gange, du har samtaler både på akuttelefonen, samtaleforløbene og som gruppeleder. Derudover fungerer mentoren som supervision, hvis du oplever nogle svære emner eller har brug for sparring om samtalerne, både hvad angår rådsøgeren og din egen rolle som rådgiver.

Din mentor er en erfaren rådgiver, som allerede har været i Misbrugsportalens rådgivning gennem længere tid. Alle mentorer har både været i akutrådgivningen, hvor støtten omhandler enkeltstående samtaler og har haft individuelle samtaleforløb, hvor familier og enkeltindivider støttes i en periode på 4-8 uger. Du vil få mere at vide om vores forskellige tilbud senere.

​Rådgivningens målgruppe

Vi tilbyder dagligt individuel rådgivning på telefon, både enkeltstående samtaler via akuttelefonen og forløb på op til 8 samtaler i vores samtaleforløb. Henvendelserne har misbrug og afhængighed som fællestræk og kan i øvrigt indeholde temaer som psykisk sårbarhed, sorg, svigt mm., hvor pårørende i gennemsnit fylder 75% af dem, der ringer ind. Begge støtteformer henvender sig til familier, unge og voksne mennesker med misbrug og afhængighed inde på livet.

Pårørende Netværket - Misbrugsportalens værdier og visioner

I Misbrugsportalen har vi nogle grundværdier, som bygger på:

  • Dialog - som fremmer forståelse, kommunikation og udvikling
  • Anerkendelse - som baner vej til ny indsigt, viden og løsninger
  • ​Engagement - som bygger på frivillighed og drivkraften til at hjælpe
  • ​Faglighed - som bygger på tillid, kompetencer og troværdighed

I værdierne spejles også Misbrugsportalens formål og visioner:

  • Skabe større synlighed forståelse, og kendskab omkring afhængighed, misbrug og pårørende
  • Vejlede og støtte mennesker, som er berørt af misbrug og afhængighed
  • Forebygning gennem oplysning, viden og erfaringsdeling
  • ​Bidrage til at skabe et samfund som afstigmatiserer og anerkender problemet
  • ​Nedbryde tabuer og fordomme om afhængige og misbrugsramte mennesker

Vores tilgang til mennesker – MI

Vores værdier og visioner udlever vi gennem nogle metodiske grundprincipper, der tager afsæt i, hvordan man forholder sig til mennesker, der søger hjælp. Som rådgiver sidder du i en position, hvor du vil opleve at rådsøgere forventer, at du hjælper dem. De følgende grundprincipper vil give dig en forståelse for, hvordan vi i Pårørende Netværket - Misbrugsportalens rådgivning forventer, at du tilgår din rolle som rådgiver og hjælper. 

Som rådgivere stræber vi efter og arbejder ud fra følgende grundprincipper:

  • At udvise empati, nærvær og nysgerrighed i kontakten med rådsøgerne.
  • ​At have respekt for rådsøgers selvbestemmelse over eget liv. ​Vi respekterer rådsøgers ret til at definere sine behov ud fra den aktuelle problemstilling. Vi kender ikke løsningen, men kan støtte og belyse handlemuligheder.
  • ​At vi ikke generaliserer rådsøgere, men er imødekommende og anerkendende. Som rådgivere har vi ikke forudindtagede holdninger til eller antagelser om misbrug og afhængighed. Hver samtale og rådsøger er unik og behandles sådan.
  • ​At vi ser ressourcer frem for begrænsninger hos rådsøgerne. Dette handler om at have tro på og tillid til, at alle mennesker har ressourcerne til at skabe deres egen udvikling og forandring.

Grundprincipperne hænger tæt sammen med vores metodiske tilgang til rådgivningen – Den Motiverende Samtale (Motivational Interviewing eller MI) - som du vil blive bekendt med i modul 3 af kurset.

​Hvad er Pårørende Netværket - Misbrugsportalen?

Pårørende Netværket er en frivillig social rådgivningsorganisation, der henvender sig til familier og individer berørt af afhængighed.

Foreningen arbejder for at skabe bedre vilkår for pårørende og misbrugsramte gennem vores akutrådgivning, samtaleforløb, terapeutiske gruppeforløb og afvikling af projekter såsom landsdækkende julehjælp, oplæg og pårørendefællesskaber. 

Åbningstider​

Mandag – tirsdag

15.00 – 18.00​

Onsdag  - fredag

18.00 – 21.00​

Weekender og helligdage

lukket

Der tages for​behold for ændringer i åbningstiderne.

Kontaktoplysninger

Pårørende Netværket - Misbrugsportalen

Bagsværd Hovedgade 126

2880 Bagsværd

Klik her for rutevejledning

Akutrådgivning: 7090 9080

Sekretariat: 7060 4446

mail@misbrugsportalen.dk